Förra veckan avslutade vi grönsakskursen med mjölksyrning. Detta såg jag fram emot då jag hört mycket om det men aldrig fått chansen att testa det själv. Först hade vi en teoretisk genomgång.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggumqG0o0vl4q7NAmafFoVIe56vFBwvicZuY49L3MDd-awBy8GkAjj3T5FHymGk2CsAs1af_cORNzy7NuzjJ17-OdJZAOLfJPeaZCH63BDpHSRHi4yQN-2r8NNgGSuuIMsOTA6ETrFSJs/s400/IMG_2012.JPG) |
Först genomgång |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi64ofHu69Blh25nS7AyskdJeyg7rMlc_hKGP66bAnkmLaRXsUryJJ7inl49DwLZ5Okb6TgpopvOPh6sqYMvDbXg9-UaQeTkX1gGgjSaOQ7ZdahtaNGWJytWy4WC4peFErb1dufmNtBvLc/s400/IMG_2013.JPG) |
Hösten är här |
Lite fakta:
* Mjölksyrnings processen är den ända konserveringsmetoden som höjer näringsvärdet i livsmedlet
* Vitaminer bevaras och nya skapas
* Stärker immunförsvaret
* Förbättrar upptaget av näringsämnen
* Lättsmält
* Ger jämnare blodsockernivå
De inläggningarna vi gjorde var: surkål, kimchi, morötter, mura-tura
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjq8u3M2-lMFiD7WfMqlyBkQlV5WHFvsHqgvaWhlY7kXML2Zf4UmxwKSAwSSbBvf5Vpm_7iZWu53MXJWozPj_-wHdFAHlk_XLKLP1Kyf6UlLzzKoOqrbd869EeAt2XCB2lWpDyBk3ozmys/s400/IMG_2010.JPG) |
Goda grönsaker |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0Rk9EC8l7-kqNThuN3H-cXC-8bya2n2KSDgb1lPz4nGNWvi4NiJcEjTIywsh31tWKudirQPsT-26v20cpY4Ggxh8oJyKvTqKaolHIJgYJHbAmtzo0bO3vh3EOAC8d_10Jf_1hyphenhyphenwDrgSk/s400/IMG_2008.JPG) |
Hacka och riv |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRZ3l6ccdnSxj0IPqDTayKY3xJZmm6fnvCIQWEwDEDwm6P5LhkDQJ3MbLx0PSPDwDEIGNCACy-sLHCU_VmC5PoVuwGOFnfbowD8FpjtRi59m27HLCzEqhfLtUMxN6FhcLA-TABAqbVFpU/s400/IMG_2004.JPG) |
Så här kul har vi på kursen |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjK0UtB3ZzNerw76pJeuKjnshT3OAIo4jp2WBSp0kHbQasT5_ojXAmx1FW0FRNIqOAFZ5KSjfvC4rIltF2EMpXoZ7NBBZYV8-C-kABjmbPV3ZnDC4MEo3FqCcuqlVOH0IhFQb_X2T9-iH4/s400/IMG_2007.JPG) |
Caroline är mycket fokuserad |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiV5YeJfdzZZ1Hfbju8fqVds16BBjGYvKm7v3tJhyphenhyphenGYkefsJD0Bhd4rHAbfcnmPNFOx36PINzcOFmvXHqiqoMypg1NIk9QG3SFlKLUpEkAirM_3gX5wdw6k7ay_pqyU9mplQuWkLA4LCVA/s400/IMG_2028.JPG) |
Karin river och river... |
Efter en god lunch med äkta skånsk äggakaka med tillbehör var det dags att säga adjö till Paul och de andra på Tranan. Det var lite vemodigt men det har varit 4 trevliga och informativa veckor. Mycket grönsaker, matlagning och skratt har det blivit.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOMBwzSxXmujZkHmRDK5easG8IhfnLNIRnnslktfGcXRdDTI5WNkW1JpZ7emwuLv1I6Lk5yvYwd6H0K8lRmmA_FcyjzXbUQidraO-R5r4d22GIHqvgNIM-PzySR2CmmAx9Sm8qtiVyj4E/s400/IMG_2006.JPG) |
Surkål |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwVmbFfoL20Ol0z_z7lMUL1sLDbowiOgizBRb_nDUaE66HS7P5DugDeVQwG59GZQxzC_KbvYBXFQNxaQzCjjVeD6qL-XhQKVO64PvoXzZb0pZbZ1zhKm69_0l7Zcbg5ZZMSxn2Ac-D0II/s400/IMG_2005.JPG) |
Syrade morötter |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihC1p6h0ZIUamTqtAQS1sHIkCwh41d0Wo7bzfB5OexaH8_z-RXjv3vsy4VYPA39X2T8EBM1DlFweHdcDtFT0-m_Ppqr-Iouqut9IESBkFpa8l6jWBoCD4aepse51IredjXCc9vZwbipkc/s400/IMG_2002.JPG) |
Mura-tura. Underbart vacker att titta på! |
Vilka (h)ärliga bilder:-)
SvaraRadera