Gå in här om ni vill läsa mer http://innovativadrycker.slu.se/Centrum_for_innovativa_drycker/Om_Centrum_for_innovativa_drycker.html
Jag kommer med bilder berätta om besöket.
Skyddskläder var viktigt. Utseende mindre viktigt! |
Rubinola. Äpplesort som inte oxiderar. |
Gun berättar hur de olika momenten ska gå till |
Flaskor till smoothie |
Olika experiment |
Även några udda experiment. Men det kan ju vara gott! |
Glasstillverkning kanske? |
Vi delades upp i 2 grupper. Min grupp skulle göra äpplemust. |
Anna var snabb med trucken |
Nypressad must! Finns det något godare...? |
Viktigt att se till att det inte var skador på äpplena |
Mums! |
Massa must! |
Rensa, rensa, rensa. Plocka, plocka, plocka. |
Här kom rest produkterna av äpplena |
Färdig must innan pastörisering |
Äpplen som kokas till mos som sedan skulle bli huvudingrediensen i vår smoothie |
Kokta äpplen |
Som sedan blev mos |
Restprodukter |
Mos |
Flaskor tíll must |
Här fylls de efter pastöriseringen och korkas sedan igen. |
Medan vi gjorde detta blandade de andra ihop smakerna till smoothien. Blev med vinbär och havtorn och med äpplen förstås. |
Flaskorna lades i kallbad |
Smoothien fylls på flaskor |
Vår goda must! |
Vi fick många flaskor med oss hem |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar