Min framtidsplan

Jag har drömt om ett eget bageri länge men utan kunskap och planering kommer man ingen vart. Min idé idag är att öppna ett stenugnsbageri med inriktning på långjästa bröd med surdeg och med gamla sädesslag. Det kommer bli ett bageri där degarna bestämmer min tid. Huvudsakligen kommer jag baka på ekologiska och närproducerade råvaror i den mån det går. Jag vill kunna kravcertifiera bageriet. Inget fusk utan bara gott bröd!
Det kommer också bli säsongsbaserat dvs bröd bakat på råvaror som är i tid. Svampbröd på hösten och örtbröd på sommaren för att nämna några exempel.
6 fläta i franskbröd

Första brödet som jag gjorde på egen skrivet recept.
Jag kommer börja smått men utöka efter hand. Tanken är att detta bageri kommer att utvecklas till ett från jord till bord koncept. Att när du köper ditt bröd på morgonen kan du också köpa med dig andra närproducerade råvaror som t.ex. marmelad.
Det finns mycket idéer i nuläget men att få ner dem på papper och förverkliga dem är en annan sak. Det som är största huvudbryet i dagsläget är ekonomin. Att starta ett bageri är verkligen inte billigt och utrustning kostar. Det är min största utmaning detta året. Att få till en hållbar budget.
Stenugnsbakat bröd ÄR så mycket godare. Denna stenugnen är över 100 år gammal!


Praktik på Brödlabbet i Lund. Mycket givande och jag lärde mig mycket!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar