måndag 12 november 2012

Kött i Klippan!

Vi har nu varit i Bjärhus i Klippan i 3 veckor och vi har 1 vecka kvar. Under denna tiden har vi fått lära oss stycka gris, smaksätta olika delar med kryddblandningar och idag fick vi lära oss stoppa korv! Leif som äger Bjärhus är väldigt pedagogisk och har mycket kunskap om det han gör. Hans entusiasm smittar av sig till oss andra och det är mycket information man får under de 16h vi får tillsammans med han på en vecka.
Jag kan varmt rekommendera ett besök här och hans produkter har vunnit mycket priser!


Älskar man korv ska man vara snygg

Leif visar oss rökta produkter
Halva grisen vi styckade första dagen

Styckning. Olika delar läggs i olika backar. Nästan allt tas tillvara.

Smaksättning

Skinkan

Ännu en guld medalj i Chark SM

De ekologiska djuren
Produkterna vi smaksatte förra veckan. Bla kassler och grishals.

Våra kryddor till korven. Paprika, grönpeppar, svartpeppar, vitlök och lök. Blir nog en god korv.

Späck till korven hackas i fyrkanter


Smeten måste blandas ordentligt! Klumpar är aldrig roliga...

Leif visar oss hur stoppningen går till


Jan är i sitt essä

Nästan färdig korv. Sista touchen

Kan man bli lyckligare?

Blev verkligen handgjorsa korvar. Vi använde bara kohorn, fjälster och handkraft

Några korvar

Så, nu ska de bara rökas...

Så här såg "stoppningen" ut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar