måndag 8 oktober 2012

Mjölksyrning

Förra veckan avslutade vi grönsakskursen med mjölksyrning. Detta såg jag fram emot då jag hört mycket om det men aldrig fått chansen att testa det själv. Först hade vi en teoretisk genomgång.


Först genomgång

Hösten är här
Lite fakta:

* Mjölksyrnings processen är den ända konserveringsmetoden som höjer näringsvärdet i livsmedlet
* Vitaminer bevaras och nya skapas
* Stärker immunförsvaret
* Förbättrar upptaget av näringsämnen
* Lättsmält
* Ger jämnare blodsockernivå

De inläggningarna vi gjorde var: surkål, kimchi, morötter, mura-tura


Goda grönsaker

Hacka och riv

Så här kul har vi på kursen

Caroline är mycket fokuserad

Karin river och river...
Efter en god lunch med äkta skånsk äggakaka med tillbehör var det dags att säga adjö till Paul och de andra på Tranan. Det var lite vemodigt men det har varit 4 trevliga och informativa veckor. Mycket grönsaker, matlagning och skratt har det blivit.


Surkål

Syrade morötter

Mura-tura. Underbart vacker att titta på!


1 kommentar: