Gå in här om ni vill läsa mer http://innovativadrycker.slu.se/Centrum_for_innovativa_drycker/Om_Centrum_for_innovativa_drycker.html
Jag kommer med bilder berätta om besöket.
| Skyddskläder var viktigt. Utseende mindre viktigt! |
| Rubinola. Äpplesort som inte oxiderar. |
| Gun berättar hur de olika momenten ska gå till |
| Flaskor till smoothie |
| Olika experiment |
| Även några udda experiment. Men det kan ju vara gott! |
| Glasstillverkning kanske? |
| Vi delades upp i 2 grupper. Min grupp skulle göra äpplemust. |
| Anna var snabb med trucken |
| Nypressad must! Finns det något godare...? |
| Viktigt att se till att det inte var skador på äpplena |
| Mums! |
| Massa must! |
| Rensa, rensa, rensa. Plocka, plocka, plocka. |
| Här kom rest produkterna av äpplena |
| Färdig must innan pastörisering |
| Äpplen som kokas till mos som sedan skulle bli huvudingrediensen i vår smoothie |
| Kokta äpplen |
| Som sedan blev mos |
| Restprodukter |
| Mos |
| Flaskor tíll must |
| Här fylls de efter pastöriseringen och korkas sedan igen. |
| Medan vi gjorde detta blandade de andra ihop smakerna till smoothien. Blev med vinbär och havtorn och med äpplen förstås. |
| Flaskorna lades i kallbad |
| Smoothien fylls på flaskor |
| Vår goda must! |
| Vi fick många flaskor med oss hem |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar