måndag 17 september 2012

Säsongens grönsaker

Idag var det Sibbhult igen och temat för denna veckan är säsongens skörd. Vi började dagen med 3 olika sorters gröt och med en god och mycket mättande smoothie med kesella och hallon.


Mums!



















Därefter fick vi en rundvandring på restaurangen och information om slow food och vad de står för.

Köket

Lunch förberedelser

Kvarnen där de maler sitt mjöl! En sån skulle man haft!

Föreläsning om slow food. Deras logga i form av en snigel syns i bakgrunden!




























Sen var det dags för lunch! Temat var säsongens skörd men därefter var det fritt val vad vi skulle tillaga. Dock var det bestämt att det skulle vara soppa, sallad, varmrätt och knäckebröd. Det var väldigt intressant att se vad de andra skulle tillaga. Själv fick jag uppgiften knäckebröd. Är man bagare så är man.



Vår vackra buffé

Goda knäckebröd bakade med kärlek av Karin

Min grupps sallad gjord av Caroline. Mycket tilltalande för både öga och gom

Är man lite snitsig med kniv kan man skapa fantastiska saker. Här en tomatros av Paul




Lyckliga knäckebrödsbagare


 

Det blev personliga och smarika maträtter. Det bevisade det faktum att man kan göra fantastiska måltider med bra enkla råvaror och lite kärlek. Allt som behövs är en mänsklig hand. Blev vegetariska rätter idag men man blev ändå ordentligt mätt!
 


Måste bara slå ett slag för Caroline som äger Brännans tomater. Fantastisk och inspirerande person som odlar underbara tomater. Smakar precis som de mina föräldrar odlade när jag var liten. Nostalgi!
 
 
Efter lunch blev det groddlära och smakprover från produkter som de andra i klassen hade tagit med.
 
Lycka





Tomatmarmelader från Sylt o sånt i Osby! Mycket smakrika!


Kikärtsgroddar


Håkans ost med briekaraktär gjord på komjölk. Lagrad i 7 veckor. Underbar! 
 
Nyttiga och billiga groddar


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar